Soorten brandblussers

Brandblussers

Brandblussers zijn draagbare blusapparaten die worden gebruikt voor het blussen of bestrijden van kleine branden, vaak in noodsituaties. Let op brandblussers zijn voor het bestrijden van beginnende branden. Branden die het plafond hebben bereik raden wij nooit aan om te blussen, maar waarschuwt iedereen in uw omgeving en weg wezen.

Water en schuimblussers


Water- en schuimbrandblussers blussen de brand door het warmte- element van de branddriehoek weg te nemen. Schuimmiddelen scheiden ook het zuurstofelement van de andere elementen. Waterblussers zijn alleen voor branden van klasse A - ze mogen niet worden gebruikt bij branden van klasse B of C. De ontladingsstroom kan de brandbare vloeistof verspreiden bij een brand van klasse B of kan een schokgevaar opleveren bij een brand van klasse C.

Koolzuursneeuwblussers (CO2 brandblussers)

Koolzuursneeuwblussers of in de volksmond CO2 brandblussers blussen het vuur door het zuurstofelement van de branddriehoek weg te nemen en ook de warmte te verwijderen met een zeer koude blussing. Kooldioxide kan worden gebruikt bij branden van klasse B en C. Ze zijn meestal niet effectief bij branden met de brandklasse A.

Poederblussers

Droge chemische brandblussers (poederblussers) blussen de brand voornamelijk door het onderbreken van de chemische reactie van de branddriehoek. Het meest gebruikte type brandblusser van dit moment is de multifunctionele droge chemische stof die effectief is bij branden van klasse A, B en C. Deze agent werkt ook door een barrière te creëren tussen het zuurstofelement en het brandstofelement bij branden van klasse A. Poederblussers zijn alleen voor branden van klasse B en C. Het is belangrijk om de juiste brandblusser te gebruiken voor het type brandstof! Het gebruik van de verkeerde blusser kan de brand opnieuw doen ontbranden nadat het klaarblijkelijk met succes is geblust.

Vetblussers

Wet Chemical is een nieuw middel dat de brand dooft door de warmte van de branddriehoek te verwijderen en herontsteking voorkomt door een barrière te creëren tussen de zuurstof- en brandstofelementen. Natte chemicaliën van klasse F-blussers zijn ontwikkeld voor moderne, zeer efficiënte frituurpannen in commerciële kookactiviteiten. Sommige kunnen ook worden gebruikt bij branden van klasse A in commerciële keukens.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein