Vragen schuimblussers

Google, en we zoeken het op! Binnen een paar seconden alle antwoorden op al onze schuimblussers vragen. Maar: welke vragen over schuimblussers vragen we het meest aan deze zoekmachine? Hier kunt u de meeste gesteld vragen lezen over schuimblussers, wij zullen deze dan ook direct beantwoorden en voor u medemens plaatsen op de schuimblussers website. Schuimblussers.nl zocht het voor u uit!

Wat zijn schuimblussers?
Schuimblussers zijn een effectieve brandblussers op basis van water en een schuimvormend middel, AFFF. Met een schuimblusser blust je branden met de blusklasse A (vaste stoffen) en B (vloeistoffen). Met schuimblussers blus je bovendien ook elektra branden. In deze vraag en antwoord blok leest u hoe de (sproei)schuimblusser(s) werken en vertellen we je over de voor- en nadelen van de schuimblusser.

Hoe werkt nu een schuimblusser?
Een schuimblusser 2, 3, 6 of 9 liter blust vaste stofbranden en vloeistofbranden. Bij vaste stofbranden werken beide elementen van het blusmiddel (water en schuim, AFFF mengsel) op de brandbare stof in. Water dringt in de kern van de stof en koelt zo de brandhaard af. De damp van het water (stoomvorming) verdrijft bovendien het zuurstof. Bij vloeistoffen vormt het schuim een AFFF filmlaag over de brandende vloeistof, waardoor verdamping niet meer plaats kan vinden en er geen vermenging met zuurstof meer mogelijk is.

Zijn er ook voordelen aan schuimblussers verbonden?
Sinds 2005 zijn er schuimblussers met de brandklasse A, B en F blusklassen verkrijgbaar. De keuze voor een schuimbrandblusser maak je met name o.b.v. de soort brand dat kan ontstaan. De verschillende soorten brandklassen A, B, C, en F ingedeeld.

Zijn er ook nadelen met schuimblussers verbonden?
Schuimblussers zijn minder breed inzetbaar dan poederblussers; met een poederblusser blus je naast vaste stofbranden en vloeistofbranden óók gasbranden. Poederblussers zijn dan weer absoluut ongeschikt voor het blussen van elektra branden.

Schuimblusser(s) bestellen
In onze schuimblussers webshop bestel je eenvoudig schuimblussers van 2 liter, 3 liter, 6 liter of 9 liter. Ons assortiment bestaat uit schuimblussers van de hoogste Europese kwaliteit, wij bieden deze schuimblussers aan tegen scherpe lage tarieven. Dit zijn tevens de brandblussers die de veiligheidsspecialisten gebruiken bij het brandveilig maken van o.a. fabriekshallen en kantoorgebouwen.

De ene schuimblusser is de andere niet!
Als er ooit een brandje uitbreekt, moet u altijd snel ten plaatse zijn. Een brandslang is niet ideaal. Omdat de brandslanghaspel aan de muur blijft hangen, kunt u met de brandslang niet overal komen. Bovendien blijft u na het doven van de vlammen zitten met een berg waterschade. Een uitstekend alternatief zijn schuimblussers.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein