Nieuwspagina

Wat is er aan de hand met brandblusser? Worden AFFF schuimblussers verboden? Goede vraag! Ja, AFFF-schuimblussers (Aqueous Film Forming Foam) worden in veel landen geleidelijk verboden of uitgefaseerd vanwege de schadelijke stoffen die erin zitten, met name PFAS (per- en polyfluoralkylstoffen). Deze stoffen zijn slecht afbreekbaar en kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu.

Wanneer elke seconde telt bij een beginnende brand, is het belangrijk om te weten welk blusmiddel je in handen hebt – en hoe je het gebruikt. Een van de meest betrouwbare en populaire blusmiddelen is de schuimblusser. Maar hoe werkt een schuimblusser precies? En waarom is het een slimme keuze voor thuis, op kantoor of in een bedrijfsruimte? In deze blog leggen we het je haarfijn uit.

Brandveiligheid. We weten allemaal dat het belangrijk is, maar toch stellen veel mensen het kopen van een brandblusser uit. Zonde, want met een compacte schuimblusser in huis ben je beter voorbereid op kleine brandjes — én voorkom je grotere schade. In deze blog leggen we uit waarom een schuimblusser onmisbaar is in elk huishouden of bedrijf, én waarom steeds meer mensen kiezen voor een PFAS-vrije designblusser.

Het nieuwe jaar is hét moment om even stil te staan bij de veiligheid in huis, op kantoor of in je vakantieverblijf. Heb jij nog een brandblusser aan de muur hangen van een paar jaar geleden? Dan is dit het perfecte moment om even te controleren of die nog voldoet aan de normen. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten en waarom onderhoud van je schuimblusser belangrijker is dan je denkt.